Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Rullende fortov

Et rullende fortov er et langsomtgående rullebånd, som bruges til at transportere mennesker. Man kan enten gå på det eller stå stille, ligesom på en rulletrappe. Ofte etableres rullende fortove parvis - et til hver retning.

Rullende fortove bruges ofte i lufthavne hvor der er en lang distance at gå mellem terminalerne, samt på visse metro-stationer i udlandet.

Hastigheden er typisk 3 km/t, men der eksisterer rullende fortove med hastigheder på op til 9 km/t på stationen Gare Montparnasse i Paris.

Mindst en person er omkommet som følge af brugen af et rullende fortov: Sally Baldwin, en professor på University of York, blev knust til døde på Tirburtina Station i Rom den 23. oktober 2003. Et rullende fortov kollapsede, og professoren blev trukket ind i tandhjulene.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: