Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ruggiero Leoncavallo

Ruggiero Leoncavallo født (23. april 1857 død 9. august 1919) italiensk komponist.

Vandt verdenberømmelse med sin opera I Pagliacci (Bajadser) fra 1892.

Han havde også en vis succes med sin La Bohème, der dog ikke kunne klare sig over for Giacomo Puccinis opera over samme emne. 

I foråret 1892 mødtes Puccini og Leoncavallo i den lille schweiziske landsby Vacallo. Leoncavallo tilbød Pucinni en tekst som han havde skrevet efter Henri Murgers roman Scènes de la Vie de Bohème. Puccini afslog tilbuddet, men har formodentlig været lidt mistænksom ved tilbuddet der måske skyldes at Leoncavallo ikke anså teksten for særlig værdifuld og ikke selv havde lyst til at komponere den.

Året efter mødtes de to ved et selskab, hvor Puccini fortalte Leoncavallo, at han var i gang med at komponere en opera over Henri Murgers roman. Leoncavallo blev rasende, for han var selv i gang med at komponere en opera over samme roman.

Puccinis udgave blev en stor succes, mens Leoncavallos var dødsdømt på forhånd og knap er spillet siden. Han skrev også operetter og sange, hvoraf La Mattinata er blevet populær.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: