Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Rødhaj

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, bruskfisk, hajer.
Småplettet rødhaj

Rødhaj
Klassifikation:
Art:
Scyliorhinus caniculus

En småplettet rødhaj (Scyliorhinus caniculus) er helt ufarlig for mennesker. Den er en af Danmarks almindeligste hajer, men den findes fra Norges kyster, i Middelhavet, i Stillehavet og i Det Indiske Ocean. Dyret kan blive op til 1 meter lang og er dermed Danmarks mindste hajart. De lever mest ved sand- eller grusbund, helt ned på 100 meters dybde, hvor de svømmer langsomt, mens de har snuden nede i sandet på jagt efter små krabber, blæksprutter, søpindsvin, fladfisk og orme. Når de jager, bruger de ikke øjnene som mange andre hajer, de ser dårligt og er 100 procent afhængige af deres lugtesans og den meget specialiserede elektriske sans, der kan detektere en fladfisk i sandet ud fra hjerteslaget eller bevægelsen af gællerne. Rødhajens næse sidder på undersiden af hovedet.

Rødhajen lægger få æg. Hvert æg er omgivet af en rødbrun kapsel med slyngtråde, der hæfter til tangplanter. Efter 5 - 11 måneder klækkes æggene.

Kilder/Henvisninger

  • Naturligvis
  • Danmarks akvarium
  • Kristian Hansen, Tommy Dybbro, Michael Stoltze, Tommy Asferg og Lars Nielsen: Politikens store naturbog, 2002. side 293.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: