Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Richard M. Stallman

Richard Matthew Stallman (16. marts 1953) og kendt under sine initialer RMS, er en central person i fri software-bevægelsen, grundlægger af GNU-projektet og Free Software Foundation.

Han opfandt begrebet copyleft til at understøtte bevægelsen og fremhæve konceptet for den meget udbredte softwarelicens GNU General Public License (GPL).

Han er også en bemærkelsesværdig programmør med sine store bedrifter herunder teksteditoren Emacs, oversætteren GCC og aflusningsprogrammet GDB som alle er en del af GNU-projektet.

Hans inflydelse var væsentlig i opbygningen af de moralske, politiske og juridiske rammer for fri software-bevægelsen som et alternativ til leverandørejet software-udvikling og -distribution.

Se også

Ekstern henvisning/kildeDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: