Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Rapid Urban Flexible

Rapid Urban Flexible (RUF) er et danskudviklet transportsystem, som kombinerer fordelene ved vejtransport med fordelene ved skinnetransport. Systemet er udviklet under navnet RUF, og ifølge opfinderen, civilingeniør Palle R. Jensen, kom det lange navn først til verden under en produktpræsentation i USA. Modtagerne af præsentationen var overbevist om at der måtte være tale om en forkortelse, så det nuværende navn er den bedst dækkende kombination af ord der starter med R, U og F.

Koncept

RUF er et system der blev udviklet i slutningen af 1980'erne, med det formål at kombinere fordelene fra den kollektive trafik med fordelene fra den individuelle transport i bil. Primært høj transportkapacitet og fleksibilitet med hensyn til udgangspunkt og endemål for en rejse. De centrale element i systemet er et elektrisk køretøj med en aktionsradius på ca. 50 km, og et skinnesystem med knudepunkter for hver 5 km. Fleksibiliteten opnås ved køretøjets mulighed for at færdes på de etablerede vejnet. Den høje kapacitet opnås på skinnesystemet, hvor de enkelte køretøjer samles i vogntog, der kører med en gennemsnitlig hastighed på 120 km/t mellem knudepunkterne. Ved de enkelte knudepunkter sænkes farten til 30 km/t. I knudepunkterne kan de enkelte "tog" adskilles i enkelte køretøjer, hvis et køretøj har endemål ved dette knudepunkt.

Med denne flydende opdeling er det derfor muligt at samle køretøjer der har forskellige ruter til en samlet enhed, og derved opnås den høje kapacitet. Tilsvarende er de enkelte køretøjer, når de er adskilte, frie til at fortsætte til deres endelige mål, og dermed opnås den fleksibilitet der er kendt fra den individuelle trafik.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: