Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ramses II

Ramses II er nok den mest kendte farao af det gamle Ægypten. Den tredje farao i det 19. dynasti. Søn af Sethos I. Født 1314 f.Kr, død 1224 f.Kr (blev 90 år). Herskede 1290 f.Kr–1224 f.Kr (66 år). Han blev farao som 24-årig og er den af faraonerne, som har regeret i den længste periode.
Han bekæmpede hittitterne, som han besejrede endeligt i slaget ved Kadesh i sit fjerde regeringsår og er den af faraonerne som har bygget flest monumenter, heriblandt :
  • Ramesseum
  • Abu Simbel
  • Udbygningen af Karnak

Ramses II er den farao, som er afbildet mest i Ægypten i form af statuer.

Grundlagde Pi-ramses (Ramses´ by) i sit fjerde regeringsår. Byen forblev Ægyptens hovedstad i 76 år efter hans død. Han havde som kongelig første hustru Nefertari.

Ramses var i sandhed en stærk fortaler for dem, som boede i landsbyen Deir el-Medina. Under Ramses' regeringsperiode modtog landsbyen en massiv støtte. Dette er også kendetegnet ved de mange monumenter Ramses beordrede bygget.

Er desuden den farao, som menes at have nægtet Moses og hans hebræere at forlade Ægypten.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: