Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ram

Ram er arbejdshukommelse i computer (forkortelse for random access memory).

Ram er det sted i en computer, hvor et styresystem, program og anden data der bliver brugt meget bliver opbevaret, så der på den måde er hurtig adgang til dem. Fordelen ved ram er, at det er meget hurtigere at læse fra og skrive til end en harddisk, cd-rom eller diskettedrev. Til forskel fra f.eks. en harddisk mister rammen alt data der har været lagret her, når strømmen til computeren afbrydes.

Når man så tænder igen, bliver det nødvendige data igen lagt "op" i rammen og er igen klar til brug.

Faktisk kan man sammenligne ram med menneskets korttidshukommelse, den kan også kun klare en vis mængde information på en gang, derefter er den nødt til at rydde op og måske lægge noget ned i langtidshukommelsen. Herefter kan man igen begynde at opbevare information i kortidshukommelsen.

Når rammen er fuld, og der skal bruges plads til ny data, henter det dataene fra harddisken og overskriver den gamle, hvilket gør at rammen fungerer meget langsommere end normalt.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: