Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Rally

Et rally er et motorløb for biler bestående af et antal hastighedsprøver (specialprøver) på lukkede områder eller afspærrede offentlige veje. Hastighedsprøverne er forbundet med et antal transportetaper.

Deltagerne består af mandskaber med to personer, en første og en anden kører. Anden kørerens opgave er at give første køreren oplysninger om vejens beskaffenhed og forløb, så hastighedsprøverne kan gennemføres på hurtigst mulig tid.

Vinder af et rally er det mandskab, der sammenlagt har tilbagelagt specialprøverne på mindst mulig tid.

Bilerne der anvendes til rally skal være udstyret med diverse sikkerhedsudstyr som f.eks. sikkerhedsbur, 4-punkts sikkerhedsseler, brandslukker. Deltagerne skal bære styrthjælm og brandsikker køredragt under konkurrencen.

Der køres både DM, EM og VM i rally. Rallysport i Danmark er organiseret under Dansk Automobil Sports Union (DASU, og der køres typisk seks afdelinger om det danske mesterskab. Kendte danske rallykørere er Henrik Lundgaard, der er har været europamester for privatkørere, Jørgen Pilgaard, Jens Mulvad, Ib Kragh.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: