Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Pyrenæisk Røn (Sorbus mougeotii)

Pyrenæisk Røn er en mellemstor busk eller lille træ på op til 10 m. Pyrenæisk røn tåler megen vind og trives godt på let jord, bl.a. i Nord- og Vestjylland. Blomstrer i maj. Har normalt kraftig frugtsætning og søges ofte af fugle. Pyrenæisk røn anvendes især i læplantninger, men også i den indre del af vildtplantninger i mindre grupper eller, som enkelttræ.

Pyrenæisk Røn er så velegnet til læplantninger da planterne er ens, så der ikke kommer huller og ujævnheder i hegnet, som vinden kan forstørre.

Pyrenæisk røn forveksles ofte med den nærtstående Selje-Røn (Sorbus x intermedia), som er en art der forekommer i det sydøstlige Danmark, men som er svær at holde sygdomsfri. Årsagen til at selje-røn er så sygdoms modtagelig er at den sætter frugt uden bestøvning (apomiktisk). Det betyder at alle selje-røn er genetisk ens og derfor er alle modtaglige for de samme sygdomme. Desvære er Pyrenæisk Røn ligesådan. En dag bliver den syg, og så forsvinder den fra alle læhegn på en gang.

kilde: Træer og buske til skovbryn, læhegn og vildtplantninger


Danske henvisninger: Franske henvisninger:

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: