Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Projekt Runeberg

Projekt Runeberg blev grundlagt i december 1992 og er et åbent og idealistiskt initiativ for at skabe og samle frie elektroniske udgaver af klassisk nordisk litteratur og kunst. Projektet har sit navn af det amerikanske Project Gutenberg og af Finlands nationaldigter Johan Ludvig Runeberg.

Projektet baserer sig på en begrænsning i ophavsretsloven. 70 år efter udløbet af ophavsretspersonens dødsår udløber ophavsretten, og hvemsomhelst må udgive værket.

Oprindelig udgav Projekt Runeberg kun værker via e-text (sådan som Projekt Gutenberg endnu gør) via internet dataprotokollerne Gopher og FTP. Efter få år blev det mest populære dataformat HTML overført via protokollen http.

I 1998 produceredes fortrinsvis digitale faksimile-udgaver, hvilket betyder at fotografisk eksakte billeder af hele bogsider publiceredes via web som supplement til den OCR-fortolkede og søgbare tekst. Næste skridt i udviklingen kom i 2003, da den OCR-fortolkede tekst kunne korrekturlæses direkte via webbrowseren i et system, der ikke er helt forskelligt fra wiki. Når en bog er fuldstændig korrekturlæst, publiceres den som en e-tekst.

De fleste af værkerne i Projekt Runeberg er svenske, da redaktionen indtil videre kun består af svenskere.

Table of contents
1 Se også
2 Eksterne henvisninger

Se også

Eksterne henvisninger

Digitale faksimile-udgaver på danskDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: