Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Piri Reis

Piri Reis var en osmannisk admiral født omkring 1465 i Tyrkiet og halshugget på sultanens ordre i 1554 eller 1555 efter et nederlag i et søslag.

Halvdelen af Piri Reis-kortet blev fundet af en gruppe historikere i 1929 i Istanbul i Topkapu-paladset på en støvet hylde.

Piri Reis-kortet er tegnet på gazelleskind og det var et forsøg på at samle flere kort sandsynligvis fra forskellige kilder på et større kort.

Piri Reis-kortet blev formodentlig tegnet i 1513 og er af nogle blevet kaldt et gådefuldt kort, da det bl.a. afbilder atlanterhavskysten i Nordamerika, Sydamerika, Afrika og muligvis Antarktis' nordlige kystlinje uden is.

En mere sandsynlig forklaring er, at "Antarktis' nordlige kystlinje" på kortet, faktisk er det nederste af Sydamerikas kystlinje, som er "bukket op" for at kunne være med på kortet. Antarktis blev officielt først opdaget i 1818.

Det er blevet hævdet af bl.a. at kortet er usædvanligt nøjagtigt, men det er efter videnskabelig undersøgelse blevet afvist.

Table of contents
1 Kilder/referencer
2 Se også
3 Eksterne henvisninger

Kilder/referencer

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: