Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Pionerart

Tilbage til økologi
I økologien er en pionerart en planteart, der etablerer sig på et område, hvor der før var øde. Det sætter sædvanligvis gang i en succession. Landområder, hvor der ikke tidligere har været plantevækst, har som regel en jord med et lavt indhold af tilgængelige gødningsstoffer. Derfor er pionerarter sædvanligvis meget hårdføre planter, der er tilpasset nichen ved f.eks. lange rødder, symbiose med kvælstoffikserende bakterier, og blade, der er beskyttet mod fordampning.

Pionerarter er ofte bælgplanter (se Ærteblomst-familien (Fabaceae)) eller græsser som f.eks. Marehalm (Leymus arenarius), der koloniserer klitter.

Se også

Litteratur

  • Heinrich & Hergt: "Munksgaards Økologiatlas" ISBN 87-16-107756Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: