Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Peterskirken

Peterskirken (italiensk: Basilica di San Pietro in Vaticano) er verdens største kirke.

Den er beliggende i Vatikanstaten i Rom og et af de helligste steder for kristendommen - centrum for Den romersk-katolske kirke.

Byggeriet blev påbegyndt i 1506 og afsluttet i 1626. Den afløste en oldkristelig basilika fra 300-tallet. Traditionen fortæller, at den blev bygget dér, hvor Sankt Peter - en af Jesu disciple og den første pave - blev korsfæstet og begravet. Kirken rummer - iflg. overleveringerne - Sankt Peters grav under hovedaltret. Også andre paver er begravet i basilikaen. Inde i kirken findes en samling af fantastiske malerier og stenskulpturer. Den mest kendte er Michelangelos Pietà, der forestiller jomfru Maria holdende en livløs Jesus i armene efter han er blevet korsfæstet. Gravmonumentet for pave Pius VII er et værk af en ikke-katolik, Thorvaldsen (1831).

Eksterne henvisninger/kilderDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: