Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Peter Pan

Peter Pan er en romanfigur skabt af J.M. Barrie. Peter Pan optrådte første gang i bogen Little White Bird, der udkom i 1902. I 1906 blev de seks kapitler, hvori Peter Pan optrådte, udgivet som en selvstændig børnebog under titlen Peter Pan in Kensington Gardens, der udkom på dansk i 1915.

I 1904 skrev Barrie skuespillet Peter Pan, der siden har begejstret børn. Efter mange opførsler udkom en revideret udgave i 1928, som blev udgivet på dansk i 1969.

Den vigtigste bog i Peter Pan-serien er dog Peter Pan og Wendy fra 1911, der er romanudgaven af skuespillet. Her møder Wendy og hendes to små brødre Peter Pan, der tager dem med til Ønskeøen, hvor Peter er leder for De Glemte Drenge. Turen til øen er et rigtigt eventyr med alfer, sørøvere og indianerprinsesser.

Temaet i Peter Pan er Peters udtalte antipati mod voksne og drømmen om den evige barndom. Alligevel længes Peter og De Glemte Drenge efter en mor. Efternavnet Pan henviser sandsyndligvis til den græske skovgud af dette navn.

Peter Pan blev filmatiseret allerede i stumfilmsdagene, men den mest berømte udgave er nok fuldlængde-tegnefilmen fra Walt Disney-studierne fra 1953, der handlingsmæssigt, men ikke indholdsmæssigt følger Peter Pan og Wendy-historien.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: