Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Peter Malberg

Peter Malberg f. 21. september 1887 - d. 23. juni 1965 er måske mest kendt for sine filmroller i populære danske familiefilm. Han spillede med i de fleste Morten Korch-film og som Onkel Anders i samtlige Far til fire-film i 1950'erne.

Peter Malberg er uddannet som maler, men blev heldigvis ansat som dekorationsmaler på Århus Teater helt tilbage i 1906. Dette - sammen med at hans ældre broder Henrik Malberg var skuespiller gjorde, at han fik foden inden for på teaterscenen i 1906 - i starten som statist.

Han blev også kendt som den skuespiller, der kunne lægge en perfekt maske.

I 1913 flyttede han til København, hvor han søgte til de mange teatre på Frederiksberg, herunder især Betty Nansen Teatret.

Samtidig bliver han stærk inspireret af Charlie Chaplin, og kommer derved ind i stumfilmen, hvor det bliver til 22 film.

Senere medvirker han i 42 film, herunder de mange populære familiefilm. Hvor han også bliver landskendt for sin sangstemme, bl.a. huskes Jeg har min hest, jeg har min lasso og Du er min øjesten.

Peter Malberg er sammen med sin kone Ellen begravet på Assistens Kirkegård.

Eksterne henvisninger/KilderDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: