Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Patent

Den oprindelige ide med at give patenter var, at man ønskede at gøre den viden som hver producent havde tilgængelig for alle, og som betaling gav man en monopol rettighed, en eneret til at lave det, som var beskrevet i patentet. Det med at gøre viden tilgængelig for alle omgår man ved at skjule sit patent i mængden af patenter ved at putte det i en lidt forkert kategori, så det kun er hvis man kan tryne nogen i en retsag, at man kan hive det frem.

Men i dag er der gået jura i patenterne, da man som en stor virksomhed kan tryne alle nye konkurenter ved at slæbe dem igennem en langvarig og dyr retssag.

Patenterne er også med til at styrke I-lande i forhold til U-lande, da den store indtægt på en produkt er i I-landene, så ved at tage patent på et produkt så fra et U-land, så kan en stor virksomhed få det sådan, at U-landene laver tingene til en lav pris og sælger det til en stor virksomhed i et I-land som så sælger det til en høj pris.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: