Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Parafili

Parafili (af græsk para- og -fili) er et pænere ord for en perversion, altså en seksuel afvigelse. Ordet bruges i den amerikanske diagnose manual DSM-IV og i ICD-10. Ordet parafili bruges også om ikke-patologiske seksuelle interesser.

Før de blev til parafilier, blev nogle af disse former for seksuel adfærd betragtet som sociopatiske seksuelle perversioner. Homoseksualitet betragtes ikke længere (officielt) som en forstyrrelse.

Den amerikanske psykiaterforening APA afholdt i 2003 et møde, hvor man drøftede et forslag om at parafilierne skulle skrives ud af sygdomslisten DSM-IV, med begrundelsen, at de ikke er rigtige sygdomme, og diagnoserne kun tjener til at stigmatisere patienterne. Men et flertal gik ind for at bevare parafilierne som forstyrrelser, af forskellige grunde.

Parafiler (kun nogle af disse er mentale forstyrrelser)

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: