Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ornitopter

En ornitopter eller ornithopter er et luftfartøj som kan flyve, lette og lande ved at baske med vingerne. Eksempler eller rettere forbilleder i naturen er f.eks. fugle, flagermus og insekter, der kan flyve. Menneskelavede ornitoptere er sædvandligvis småskala modeller.

En flyvende menneskelavet ornitopter blev bygget af AeroVironment Inc. for Smithsonian Institute i form af en model af en pterodactylus. Dr. Paul McCready's seneste ornitopterforskning fokuserer på batteridrevne vingebaskende modeller med en størrelse som en stor guldsmed eller en lille fugl.

Vladimir Toporov og hans studerende byggede en ornitopter, som kun kunne holde en person, piloten, i luften. Berkeley Micromechanical Flying Insect projektet udvikler insektstore ornitoptere. Colorado Division of Wildlife har anvendt ornitoptere til at redde en truet dyreart.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: