Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Opera (browser)

Opera er en webbrowser, udviklet af det norske firma Opera Software til en del platforme (f.eks Windows, Mac og Linux) samt til diverse apparater. Siden version 5.x har Opera været tilgængelig i et bredt udvalg af sprog-versioner inklusive dansk. Browseren blev oprindelig (1994) udviklet til det norske telefonselskab Telenors intranet, og med Telenors velsignelse stiftede udviklerne, Jon Stephenson von Tetzchner og Geir Ivarsoey, året efter deres eget firma, hvor de kunne fortsætte med udviklingen.

Fra starten blev der i Opera (på det tidspunkt ukendt som MultiTorg Opera) eksperimenteret med MDI (Multi Document Interface, dvs. flere dokumenter åbnet samtidig i det samme browservindue, forløberen for fanebladsbrugerfladen) og anvendelse af sidepaneler i brugerfladen.

Opera er designet med høj indlæsningshastighed af websider og lavt forbrug af systemressourcer for øje. Den optager f.eks. kun lidt over 6,5 MB på harddisken (version 7.54, efteråret 2004) og det inklusive klient for email, nyhedsgrupper, IRC-chat og RSS. Browseren kan betjenes via genvejstaster, de såkaldte mouse gestures (bevægelser med musen) og ved stemmestyring.

Nogle af Operas forskellige indbyggede funktioner er f.eks stopper af pop op-vinduer, zoom af hele websider, intern søgning på f.eks Google, download-administrator, gemme hele sæt af sider og åbne disse igen, genåbning af lukkede vinduer, automatisk breddetilpasning af vinduer osv.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: