Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Opdragelse

Opdragelse er en proces hvorigennem mennesker udvikles af andre i forhold til nogle mål. Normalt taler man om at forældre opdrager børn. Opdragelse finder sted efter implicitte eller eksplicitte mål, eller 'værdier' som forældrene søger at videregive til deres børn, således at børnene opfører sig hensigtsmæssigt i familien og senere i samfundet.

Opdragelse er i det hele taget knyttet tæt til familien som udgangspunkt, j.v.f. diskussionen om hvorvidt skolen skal deltage i, eller evt. helt overtage børns opdragelse. I særlige tilfælde tales der dog om (forsøg på) opdragelse af hele befolkninger, f.eks. i det tidligere Sovjet og andre totalitære stater.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: