Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nytår

Nytår markeres overalt på jorden den 31. december kl.24:00. I Danmark, når Københavns Rådhus' ur slår sit første slag - hvor det gamle år rinder ud, og det nye begynder. HM Dronningen har tidligere på aftenen holdt sin nytårtale - og så markeres årsskiftet ellers med spøg og skæmt, bordbomber og fyrværkeri. I Danmark er der en særlig tradition for at spise torsk. Der uddeles også en pris: Årets torsk til en person, der har kvajet sig gevaldigt.

Efterhånden som den gregorianske kalender, der kom i 1582. blev indført i de forskellige lande (med flere hundrede års mellemrum) er den 1. januar nu stadfæstet overalt som den borgerlige nytårsdag. Den kirkelige nytårsdag er 1. søndag i advent.

De pavelige myndigheder tilsluttede sig i 1622, at året begyndte den 1. januar - indtil da havde det været den 25. marts (Mariæ bebudelsesdag).

Se også

Eksterne henvisninger


Denne artikel var dagens artikel den 31. december 2004.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: