Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nøgenfrøede

Tilbage til: Biota, Grønne planter (Viridiplantae), Stængelplanter (Embryophytes), Karplanter (Tracheobionta), Frøplanter (Spermatophyta)..
Nøgenfrøede (gymnospermer, Gymnospermae) er de beslægtede planter, som oftest har frø, som udvikler sig på et åbent blad, modsat de Dækfrøede, som gemmer frøene i en kapsel. Normalt kaldet Nåletræer.

Nogen pæoner kan dog godt glemme at lukke kapslen uden dog at planten er Nøgenfrøet, og flere slægter af nåletræer har udviklet noget som svarer til en kapsel eller frugtkød, uden at de af den grund er blevet Dækfrøede. Det er bare en systematisk opdeling.

Planteriget
Stængelplanter
Stængel-spore-planter   Frøplanter
Mosser   Karsporeplanter  

Nøgenfrøede

  Dækfrøede
    Ulvefod   Bregner   Koglepalmer   Nåletræer   Enkimbladede   TokimbladedeDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: