Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Noas Ark

Noas Ark er Det gamle testamentes version af det gamle Gilgamesh-epos. Noa bygger arken for at redde sin familie fra Syndfloden. Med sig i arken har han par af alle dyrearter (1. mosebog 5-9).

Historien er tilsyneladende fyldt med selvmodsigelser: Tager Noa 1 par af hver dyreart - eller 7 par af de rene? Varede Syndfloden i 40 dage eller 150 dage? Sendte Noa en ravn eller en due ud for at se, om jorden var tør?

Disse selvmodsigelser skyldes, at historien i lighed med resten af 1. Mosebog består af to fortællinger, der er flettet sammen. I historien om Noas Ark skiftes disse to fortællere til at få ordet.

Efter Syndfloden sætter Vorherre en regnbue på himlen som tegn på sin nye pagt med Noas efterkommere.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: