Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nibelungens Ring

Nibelungens Ring (originaltitel Der Ring des Nibelungen) er en cyklus af fire operaer af Richard Wagner:

Værket er ca. 14 timer langt og handler om dilemmaet mellem magt og kærlighed. Det er inspireret af tysk og nordisk mytologi, og Richard Wagner lagde stor vægt på at skildre menneskers følelser. Det tog Richard Wagner 26 år at færdiggøre Nibelungens Ring, han arbejdede på værket fra 1848 til 1874, fra han var 35 år til han blev 61. I 1876 var der urpremiere på værket.

I dag sker den berømteste fremførelse af Nibelungens Ring i festspilhuset i Bayreuth i Tyskland, her er adskillige års ventetid på en billet.

Det er et meget krævende værk at opføre, bl.a. på grund af værkets længde. Det nye operahus i København planlægger opførelse af hele værket når huset står færdigt i 2006.

Værkets handling:

Historien starter med verdens skabelse og slutter med gudeverdenens undergang. Værket starter i en mytisk tid, men ender i nutiden:

I Rhinguldet præsenteres guder, halvguder, kæmper, dværge og elvere, men ingen mennesker.

I Valkyrien dukker enkelte mennesker op. Men det er guderne og de mytiske væsener som har magten.

I Siegfried skaber menneskene deres egen selvstændighed og deres eget liv, i modsætning til gudenes verden.

I Ragnarok lever menneskene i et moderne samfund i samspil og konflikt med hinanden. Menneskenes verden er nu en selvstændig verden, som guderne ingen indflydelse har på. Guderne og deres verden går til slut under og menneskene må klare sig på egen hånd.

Kilder/eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: