Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Negativ feedback

Tilbage til feedback kybernetik eller økologi
Negativ feedback er en form for feedback, hvor systemet besvarer en påvirkning ved at sætte en modsatrettet aktivitet i gang. Da processen medvirker til at fastholde de eksisterende vilkår, virker den stabiliserende på systemet, sådan at homøostase kan bibeholdes.

Der findes mange (økologiske, biologiske, sociale) typer af reguleringsmekanismer. Blandt dem kan man nævne både positive og negative feedback systemer. 'Positiv' and 'negativ' drejer sig ikke om ønskværdighed, men i virkeligheden kun om, hvilket fortegn man skal bruge i feedback ligningen. Den negative feedback-sløjfe virker ved at dæmpe en proces, mens den positive vil fremskynde den.

Et slående eksempel på, hvordan man kan tage fejl af behovet for positiv og negativ feedback, kan opleves i talrige skænderier. En hård bemærkning udløser en endnu hårdere modreaktion, som på sin side udløser et endnu, endnu hårdere gensvar. Dette er positiv feedback, hvor ens modreaktion forøger påvirkningen. I samme situation kan negativ feedback i form af et roligt og imødekommende svar på en provokerende bemærkning få dæmpet skænderiet og genskabt den ægteskabelige homøostase.

Table of contents
1 Se også
2 Kilder
3 Eksternt link

Se også

Kilder

  • Dieter Heinrich og Manfred Hergt, Munksgaards Økologiatlas ISBN 87-16-107756

Eksternt linkDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: