Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Naturisme

De fleste er nøgne, når de går i bad. Nogle er nøgne, når de sover. Naturister er nøgne, når de føler det naturligt. Naturisme handler om naturlig nøgenhed - ganske enkelt om at være fri for tøj - uden at lægge noget mere kompliceret eller seksuelt i det.

Det kan være en stor overvindelse første gang man skal være nøgen sammen med andre nøgne mennesker af begge køn. Men de fleste glemmer hurtigt den usikre fornemmelse af nøgenhed, og det bliver en rar oplevelse, som man har lyst til at gentage.

For nogle er naturisme ganske enkelt det at være fri for tøj, når det ikke er praktisk eller behageligt. Det kan være som vinterbader, på stranden om sommeren eller derhjemme i haven.(Citat fra Danske Naturister)

Følgende definition gives af Internationale Naturist Federation, INF:

"Naturisme (eller nudisme) er en livsstil, hvor mennesker uden kønnenes adskillelse færdes uden tøj, når vejr og omgivelser gør det naturligt med henblik på øget selvrespekt, respekt for andre og for miljøet."

Der er etableret flere naturistcampingpladser og på visse strande er nøgenbadning tilladt og danner derfor ofte ramme for naturistarrangementer. Nøgenheden er en naturlig ting for naturister, og der lægges intet seksuelt i den. Aktiviteterne på naturistpladserne ligner dem i det øvrige campingliv: hygge, sportsaktiviteter og især badning.

Det er generelt tilladt at bade nøgen på alle offentlige strande i Danmark. Se Strandguiden.dk for steder, hvor det er almindeligt at dyrke naturisme på de danske strande.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: