Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nationalmuseet

Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum og omfatter såvel danske som udenlandske kulturers historie. Det har til huse i i Prinsens Palæ, ved Frederiksholms Kanal i København, oprindeligt opført til kronprinsen, der besteg tronen som Frederik 5 i 1746.

Samlingerne går tilbage til Det kgl. Kunstkammer, hvis store samling af kunsthåndværk, malerier, etnografiske genstande, våben og oldsager blev grundlagt af Frederik 3 omkring år 1650.

I 1807 blev der oprettet en "kgl. Kommission til Oldsagers Opbevaring",og et Oldnordisk Museum blev åbnet på loftet i Trinitatis kirke i 1819.

I 1832 flyttede man oldsagerne til større og bedre lokaler på Christiansborg. Kort efter den nye Grundlov i 1849 hvor kongens samlinger var overgået til staten, besluttede man at samle det hele i Prinsens Palæ.

Efterhånden har man også her sprængt rammerne, så Nationalmuseet idag udgør en lang række afdelinger , bl.a. Frihedsmuseet, Frilandsmuseet, hele Brede Værk, Nationalmuseets klunkehjem og Lille Mølle på Christianshavn

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: