Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Muslimsk mand

Den muslimske mand har det religiøse ansvar for sin familie,som er et "mimiaturebillede" af det muslimske samfund og fungerer derfor som hjemmets imam. Han kan udføre forskellige religiøse ritualer og har en myndighed, som symboliserer Allahs myndighed i verden. I modsætning til den muslimske kvindes hjemlige pligter er den muslimske mands rolle mere udadvendt. Blandt andet har han en større myndighed i samfundet end kvinden, hvilket er nævnt i hadith 6,6 af Bukhari: ""Er ikke kvinders vidneudsagn lig med det halve af mandens?" De sagde: "Jo vist"". Derudover bærer manden også det økonomiske ansvar for sin familie, som det er en reliøs pligt for ham at stifte. Har han lyst er det tilladt for ham at gifte sig med op til 4 hustruer, men dette anbefales dog primært i situationer hvor der er mangel på mænd - eksempelvis i krigstider. Den muslimske mands rolle (såvel som den muslimske kvindes), som den er beskrevet i Koranen, menes at være en del af hans naturlige behov og altså ikke noget påtvunget.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: