Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Musikkomponering

Komposition og arrangement ved hjælp af computer

Fremkomsten af programmel, der gør computeren i stand til at optage lyd via midi, har gjort det nemmere at komponere og arrangere musik. Ved hjælp af et midikeyboard kan man indspille musikken i flere lag, høre resultatet og hele tiden redigere i det man har optaget, indtil det ønskede resultat er nået.

Kvaliteten af det hørte afhænger af det lydkort, som er installeret i computeren og de lyde, som kortet enten er leveret med eller som man har downloadet fra internettet, eller selv har skabt. De bedste lyde får man fra Sound Fonts, som er rigtige instrumenter, hvis lyd så er samplet og bearbejdet, så de fremstår som gode bud på de instrumenter, de skal forestille at lyde som.

Når musikken er færdig kan den enten bruges som lyd eller udskrives som noder, afhængig af hvad den skal bruges til.

Nogle mener at kunsten at lave musik er blevet demokratiseret efter at ovenstående er blevet muligt, da man ikke længere behøver at have så stor indre forestillingsevne, men med det samme kan høre hvad man har lavet. Før har komponister også været dybt afhængige af deres instrumentale færdigheder, for at kunne høre resultatet af deres arbejde.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: