Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Muddy Waters

McKinley Morganfield (bedre kendt som Muddy Waters) blev født den 4. april 1915, og døde den 30. april 1983. Han var en amerikansk blues-guitarist og sanger, og er anset som grundlæggeren af Chicago blues bevægelsen.

Waters første inspilning blev lavet af Alan Lomax på en plantage i Mississippi som del af en serie af optagelser fra rundt omkring i USA til kongresbiblioteket i 1940. Waters flyttede senere til Chicago, hvor han skiftede sin akustiske guitar ud for en elektrisk, tilføjede en bassist, mundharmonika, og trommeslager til sin gruppe, og havde så på den måde grundlagt den første Chicago blues-gruppe. Han spillede med mange forskellige grupper i vest-Chicago før han skrev kontrakt med Chess Records.

Waters indflydelse på moderne musik har været enorm, og inkluderer genrer så diverse som blues, rock, jazz, og country. Det var Waters som fik den første pladekontrakt til Chuck Berry.

Waters turnéer i England tidligt i 60'erne var nok første gang et forstærket, hård-rockende orkester blev hørt der. En kritiker måtte endda trække sig tilbage til toiletterne for at skrive hans anmeldelse, da han syntes gruppen spillede alt for højt. The Rolling Stones er opkaldt efter et Muddy Waters nummer, Rollin' Stone (også kendt som Catfish Blues), fra 1950. Et af Led Zeppelins største hits, Whole Lotta Love, er baseret på et Muddy Waters nummer skrevet af Willie Dixon. Dixon skrev nogle af Waters bedst-kendte numrer, så som I Just Want to Make Love to You, Hoochie Coochie Man, og I'm Ready. Andre numrer Waters er kendt for inkluderer Long Distance Call, Mannish Boy, og bluesrock klassikeren I've Got My Mojo Working.

Muddy Waters døde i Westmont, Illinois, i en alder af 68.

Fender har lavet en Muddy Waters signature model Telecaster.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: