Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Monokultur

Tilbage til økologi
Monokultur er navnet på en dyrkningsform, der tilstræber at skabe en helt ensartet afgrøde. Monokultur er af samme grund ikke kun noget, som hører landbruget til. Både i skovbruget, gartnerierne og de private haver finder man arealer med helt ensartet vegetation.

Monokultur står i klar modsætning til tendensen i naturlige vegetationer, som altid er mosaikagtige og mere eller mindre blandede med stor biodiversitet. Den dyrkningsdmæssige fornuft i monokultur er, at vækstfaktorerne (lys, vand, gødning osv.) bliver forbeholdt den ønskede afgrøde. Økologisk betragtet består kunsten i at fastholde et ganske bestemt successionstrin med alle midler. På den måde opstår behovet for at gøde, bekæmpe ukrudt og sprøjte mod skadedyr eller svampe.

Eksempler på monokulturer:

  • Bygmark
  • Rødgranplantage
  • Hvidkålmark
  • GræsplæneDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: