Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Modernisme

Modernisme har sin oprindelse i moderniteten, der fik sit gennembrud i poesien i midten af 1800-tallet. Modernismen har sin heroiske tid under de kunstneriske avantgardebevægelser fra ca. 1910 til midten af 1920'erne og institutionaliseres som borgerlig nutidskunst i 1950'erne.

Med begrebet modernitet trækkes kunsten ind på modens område. For dem begge er nyhed et stadig krav. Det nye kan kaldes for ’det borgerlige princip i kunsten’. Kunstneren er blevet til producent knyttet til et anonymt marked. Han har ikke længere nogen kendt adresse. Men samtidig skal hans produkt være en nøjagtig modsætning til varen. Mens det nye i vareproduktionen bliver stadig mere styret af bytteværdien og dermed bliver til noget udvendigt, til en forklædning, skal det nye i kunstproduktet være selve kernen, kunstens sandhed.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: