Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Michael Crichton

John Michael Crichton, amerikansk forfatter og filmproducent, (født 23. oktober 1942) i Chicago Illinois, USA og opvokset i Roslyn, Long Island, USA.

Pseudonymer: John Lange og Jeffrey Hudson.

Michael Crichton har læst på Harvard University, USA, hvorfra han dimitterede som antropolog med udmærkelsen summa cum laude i 1964.

Efter en kort periode som underviser på Cambridge University, England i 1965, vendte han tilbage til Harvard University, hvor han læste medicin på Harvard Medical Scool med en afsluttende M.D 1969 som følge]].

Michael Crichton startede sit forfatterskab medens han studerede på Harvard Medical Scool. Mange af hans bøger er filmatiseret. Kendt i Danmark er filmen Jurassic Park.

Mange af hans bøger er en blanding af spænding og science fiction.

  • Bibliografi
    • 1966 Odds On – pseudonym John Lange
    • 1967 Scratch One – pseudonym John Lange
    • 1968 Easy Go – pseudonym John Lange
    • 1968 A Case of Need (Akut tilfælde) – pseudonym Jeffery Hudson
    • 1969 Venom Business – pseudonym John Lange
    • 1969 Zero Cool – pseudonym John Lange
    • 1969 The Andromeda Strain (Truslen fra det ukendte)
    • 1970 Grave Descend – pseudonym John Lange
    • 1970 Drug of Choice – pseudonym John Lange
    • 1970 Dealing – skrevet sammen med broderen Douglass Crichton
    • 1972 Binary (Giftgasmorderen)– pseudonym John Lange
    • 1972 The Terminal Man (Den elektriske mand)
    • 1975 The Great Train Robbery (Det store togrøveri)
    • 1976 Eaters of the Dead (Dødsæderne)
    • 1980 Congo (Congo)
    • 1987 Sphere (Kuglen)
    • 1990 Jurassic Park (Jurassic park)
    • 1992 Rising Sun (Solen stiger)
    • 1993 Disclosure (Afsløring)
    • 1995 The Lost World (Den forsvundne verden)
    • 1996 Airframe (Airframe)
    • 1999 Timeline (Timeline – rejsen til fortiden)
    • 2002 Prey (Sværmen)
    • 2004 State of Fear



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: