Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mekka

Mekka er islams centrum og hovedstaden i det Saudi-arabiske land Hedjaz. Profeten Muhammed fik sin første åbenbaring lige udenfor byen, som også er hans fødeby, og den er derfor en hellig by, hvor oprindeligt kun muslimer måtte opholde sig, men i 1970'erne blev byen åbnet for ikke-muslimer.

Opholdet foregår under en særlig periode, pilgrimsfærdenen, hvor man udfører en række ritualer iført en speciel dragt. Hvert år besøges byen af over en million pilgrimme. Det vigtigste tabu i byen er en syvtårnet moské, el-Haram. I moskeens gård er ka'baen, symbolet på guds enhed. Enhver muslim bør tage en pilgrimsfærd til Mekka mindst en gang i livet.



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: