Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Maskinoversættelse

Maskinoversættelse betegner automatisk oversættelse fra et sprog til et andet, hvor oversættelsen styres af en række komplicerede lingvistiske grammatikker og regler. På basis af sætningernes syntaks og semantik sigter man mod at opnå en oversættelse, der både er korrekt (dvs. sætningens opbygning/syntaks er i orden) og bevarer betydningen af den oprindelige sætning eller det oprindelige ord. Dog er der ikke altid et en-til-en forhold mellem ord på forskellige sprog, hvilket kan give udfordringer og/eller behov for manuel (af en person) redigering af en oversat tekst.

Table of contents
1 Typer af maskinoversættelse
2 Se også
3 Links

Typer af maskinoversættelse

Der findes forskellige typer af maskinoversættelse i svingende kvaliteter, de mest succesfulde (målt i kvalitet og effektivitet) findes typisk indenfor bestemte (sprogligt) afgrænsede områder, hvor man kan koncentrere sig om oversættelse af en begrænset mængde af ord, f.eks. patenttekster.

Eksempler på danske firmaer som beskæfter sig med patentoversættelse er f.eks. Lingtech, der har udviklet et program til oversættelse af patenttekster.

Se også

LinksDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: