Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Martin Luther King

Dr. Martin Luther King, Jr. (født 15. januar 1929, død 4. april 1968) var en amerikansk baptistpræst og borgerrettighedsforkæmper. Han anses som en af USAs største ikoner og helte. Han videreførte Mahatma Gandhis ikkevolds politik.

Biografi

King blev født i Atlanta, Georgia som søn af præsten Martin Luther King, Sr. og Alberta Williams King. Han er uddannet på Morehouse College i 1948 og Crozer Theological Seminary i 1951 og fik en Ph.D grad fra Boston Universitet i 1955.

Han gjorde sig første gang bemærket, da han var leder af Montgomery bus boycotten, der begyndte, da Rosa Parks nægtede at give sin siddeplads til en hvid person. Herefter var han med til at grundlægge Southern Christian Leadership Conference i 1957, der skulle organisere borgerrettighedsaktivismen. King gik ind for filosofien om offentlig ulydighed. Han ledte adskillige marcher for at sætte fokus på forskellige manglende grundlæggende rettigheder.

Den 14. oktober 1964 blev Martin Luther King den yngste modtager af Nobels fredspris. Han er formendtlig bedst kendt for sin såkaldte I have a dream tale som han holdt i Washington DC.

Martin Luther King blev myrdet den 4. april 1968 på en hotelbalkon af James Earl Ray. I 1986 blev en årlig national helligdag kaldet Martin Luther King Day indført til ære for King. Den ligger på den tredje mandag i januar omkring tidspunktet for Kings fødsel.


Denne artikel var dagens artikel den 19. april 2005.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: