Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Marsvin (hval)

Dette er et stoppested for Minibussens destination Havpattedyr.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, tetrapoder, pattedyrlignende krybdyr, pattedyr, placentale pattedyr, hovdyr, hval, tandhval.


Marsvin

Kilde: Fjord & Bæltcentret i Kerteminde
Klassifikation:
Art:
Phocoena phocoena

Marsvinet kan blive op til 1,8 meter lang. Det er en tandhval, og den lever af fisk. Marsvinet vejer omkring 20-25 kilogram.

Marsvinet lever bl.a. i Danmark, specielt i bælterne og tæt på land ses de tit. Marsvin strander af og til, fordi de kommer for langt ind på stranden. Når stranden er flad, kommer dens udsendte navigationsekko ikke tilbage til marsvinet, og så kan den ikke fornemme faren. Marsvinet drukner tit i bundgarn. Men bl.a. på Fjord og Bælt - centret i Kerteminde på Fyn, forskes for at finde en løsning, så man undgår at marsvinene går i fiskernes net.

Kilder/Henvisninger

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: