Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mårslet Sogn

Mårslet Sogn ligger i Ning Herred i Århus Amt

Mårslet Kirke er opført i romansk stil. Kirken er viet til Skt. Simon og Judas og består af romansk kor og skib opført af granitkvadre med et sengotisk tårn og våbenhus. I slutningen af 1970`erne afdækkedes på korets nordvæg kalkmalerier stammende fra slutningen af 1100-tallet. Et af motiverne er Brylluppet i Kana.

Et hospital blev oprettet i 1684 af Vilhelm Gyldenkrones enke Regitze Sophie Vind, med plads til 10 fattige kvinder. Det lå i nærheden af kirken og virkede til 1831, og efter en tid som fattighus blev det nedrevet.

Mårslet kirkebog blev påbegyndt i 1642 af præsten Rasmus Nielsen. Den findes i sin helhed, d.v.s. der er ingen afbrydelser i optegnelserne, hvad der er ret usædvanligt. Kirkebogen foreligger i transskriberet form.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: