Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Marcus Aemilius Lepidus

Marcus Aemilius Lepidus var en aristokratisk politiker i det 1. århundrede f.Kr Han er simpelt kendt som Lepidus, han var søn af Marcus Aemilius Lepidus og Appuleia. Hans fra var også involveret i et oprør mod Republikken og døe begrund af dette. Han var medlem af det andet triumviratet og Pontifex Maximus

Lepidus var blandt Julius Cæsars største støttere. Han startede sin cursus honorum som prætor i 49 f.Kr og blev belønnet som konsul i 46 f.Kr efter nederlaget af Pompey i Østen. Efterfuldt mordet på Cæsar den 15. Marts, 44 f.Kr Allierede Lepidus sig med Marcus Antonius i et fællesskab efter magten. Men Cæsar havde efterlagt en arving: Octavianus, hans grandnevø og adoptivsøn. Han havde en lige så stor ambition og popularitet, der skulle til at bestige rangstien. Sammen formede de tre det andet triumviratet. Lovliggjort med navnet Triumvirs for Folkets Organisation af Lex Titia i 43 f.Kr Triumviratet havde en livslængde på fire år, og blev fornyet i 38 f.Kr med den samme livslængde.

Efter nedkæmpelsen af Østen og nederlaget af de mennsker, som stod bag mordet på Cæsar, hvor Pepidus forblev i Rom. Han gik hen og blev guvernør over de vestlige provinser Hispania og Afrika. På en eller anden måde lykkes det Lepidus at undgå at stå på Octavianus eller Antonius side, men i 36 f.Kr. lykkes det Octavianus at dømme Lepidus efter en fejlslagne politik . Lepidus blev dømt for oprørstiftelse i Sicilien og blev tvunget i eksil. Alle hans embeder blev taget, undtagen Pontifex Maximus

Lepidus døde fredeligt i 13 f.KrDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: