Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mao Zedong

Mao Zedong (Mao Tse-Tung) (26. december 1893 - 9. september 1976) var formand for Kinas Kommunistparti fra 1935 indtil sin død. Under hans lederskab, blev partiet det herskende i fastlands-Kina, som følge af dets sejr i den Kinesiske borgerkrig og grundlæggelsen af Folkerepublikken Kina i 1949. Som følge af den såkaldte Kulturrevolution fra 1966 formåede Mao at fratage alle sine modstandere deres rettigheder og indflydelse i det diktatoriske kommuniske Kina. Kulturrevolutionen betød, at millioner af intellektuelle og regimemodstandere blev skudt, udsultet, torteret og deporteret. Blandt vestlige venstreorienterede, også i Danmark, var der i 1960'erne, 1970'erne og 1980'erne en uforståelig støtte og opbakning til denne umenneskelige brutalitet, som kostede så mange uskyldiges liv. I dag er kan man med rette kategorisere Mao som tilhørende gruppen af diktatorer i det 20. århundrede, se fx Hitler og Stalin.
Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: