Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mandarin (sprog)

Mandarin er den mest brugte dialekt af kinesisk, og flere mennesker har mandarin som deres modersmål end noget andet sprog/dialekt. Det tales på Singapore, på Taiwan, i Folkerepublikken Kina (de fleste som bor i den nordlige del af Kina har det som modersmål), og i flere andre lande.

Den slags mandarin som bruges i FRK kaldes ofte Pu3tong1hua4 (普通話, "almindeligt sprog"), hvorimod det ofte kaldes Guo2yu3 (國語, "lands sprog") på Taiwan, skønt mange dér foretrækker udtrykket Bei3jing1hua4 (北京話). Der er forskelle mellem de to officielle varianter af mandarin, men de er ikke store.

Mundtligt mandarin er ikke nødvendigvis forståelig for dem, som taler andre dialekter af kinesisk, hvis de har ikke lært det, men moderne, skriftligt standardkinesisk (baseret på mandarin) kan læses af de fleste.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: