Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Manas

Hovedlufthavn i Kirgisistan.

Placering cirka 35 km nord for hovedstaden Bishkek. Lufthavnen har en hovedbane på cirka fire km. Bliver også brugt af US Air Force, som har lejet sig ind i en længere årrække, oprindeligt som led i "Operation Enduring Freedom", kampen mod terror, fra 2001. En meget stor del af amerikansk militærgods i østen går igennem her.

Lufthavnen har en relativt god lufthavnsbygning komplet med butikker/restauranter, bygget i sovjettiden, og en stor dispersal, med plads til cirka 15 større fly mellem denne og hovedbanen. Selve lufthavnen er omgivet af et meget forfaldent betonhegn i sædvanligt sovjetisk design.

Efter lejeaftalen med amerikanerne er der udført en masse vedligholdelse på basen, som ellers har ligget hen siden Sovjetunionens fald. Ligeledes er der opstillet en større mængde telthangarer teltværksteder o.l. og bygget en teltby med alt fra indkøbscenter, træningscenter til brandstation og felthospital, der huser op til mere end 2000 fuldt udrustede soldater. Der er også bygget et større amunitionsområde komplet med hangarer og så videre.

Der er selvfølgelig etableret et stort perimeterforsvar, som det Danske Flyvevåben var en del af mens der var danske, hollandske og norske F16 fly på basen i 2002-2003. Indenfor basens perimeter ligger også en flykirkegård med alverdens gamle fly fra sovjettiden, som flittigt ophugges af kirgiserne for at holde deres passagerfly i luften.

Manas beflyves ugentligt af Turkish Airways.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: