Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mainframe

Mainframe-computere et et udtryk fra computer-udviklingen omkring 1970. På dette tidpunkt blev det nødvendigt at skelne mellem de traditionelle store "hovedcomputere" og de nye mindre og billigere minicomputere.

Da de første reelle computere dukkede op midt i 1960'erne, var de så dyre og store, at man ikke kunne tildele hver bruger en. I stedet placerede man en computer centralt, og lod så de enkelte brugere arbejde op mod denne fra deres terminal. Terminalen var en "dum" skærm, der kun kunne præsentere information den fik fra serveren (mainframen).

Ordret "mainframe" anvendes i dag om de store servere fra 1960'erne, 1970'erne og 1980'erne, men teknikken er på ingen måde død. Nye begreber som "tynde klienter" bygger på de samme tanker om deling af fælles regnekraft, dog er brugerfladerr og processorhastighed forbedret betragteligt med årene.

Der er fordele og ulemper ved at dele en central maskine. Fordelene er blandt andre administrative og driftmæssige. Det er også nemmere at sikre maskinen og dens lager fysisk end hvis data og maskiner er spredt i eksempelvis et kontorlandskab.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: