Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Mahatma Gandhi

Mohandas Karamchand Gandhi eller Mahatma Gandhi (født 2. oktober 1869, død 30. januar 1948) var en indisk politiker og åndelig leder. I spidsen af Indiens uafhængighedsbevægelse.

Kæmpede fra 1893 til 1914 i Sydafrika for at forbedre indernes forhold der.

Tilbage i Indien startede han i 1919 ulydighedskampagne og boykot mod den engelske kolonimagt, for at opnå selvstyre. Gandhi blev Kongrespartiets leder, men var gentagne gange fængslet af englænderne. Han organiserede mange aktioner baseret på "passiv modstand" (civil ulydighed). I 1930 ledte han en 300 km lang march til havet for at demonstrere mod regeringens saltmonopol

Gik ind på Indiens deling 1947, men blev myrdet af en fanatisk hindu, der var modstander af af en forsoning med muslimerne.

Gandhis filosofi og ideer var stærkt påvirket af Bhagavad Gita, hinduisme og jaininisme . Han levede et simpelt liv med bøn, faste og meditation, var vegetar og skrev flere bøger om dette emne.

Han tilnavn Mahatma betyder "den store sjæl".

Ekstern kilde/henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: