Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lysår

Lysår er en længdeenhed der anvendes indenfor astronomi. 1 lysår er den afstand, lyset tilbagelægger på et år = cirka 9,46 × 1012 km. Helt præcist er et lysår defineret som lysets hastighed i vakuum (= 299.792.458 m/s) gange et juliansk år (= 365,25 dage à 86.400 sekunder). Altså kan et lysår beregnes til 9.460.730.472.580.800 meter.

Grunden til at lysår bliver brugt som måleenhed i astronomisk sammenhæng er at det er helt meningsløst at snakke om meter eller kilometer på grund af de enorme afstande. F.eks. er middelafstanden til månen 384.390 km, og lyset bruger ca. 1,3 sekunder fra jorden til månen.

Andre astronomiske længdeenheder er astronomisk enhed og parsec.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: