Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lyon

Lyon er den næst- eller tredjestørste by i Frankrig. Byen har 453.187 indbyggere (1999), men hele 1.648.216 indbyggere, hvis man regner forstæderne med. Den ligger ved sammenløbet af floderne Saône og Rhône, og den er hovedby for regionen Rhône-Alpes.

Den blev grundlagt af gallerne som en tilflugtsborg (det galliske navn, lugdunum, betyder "Lugs borg"), men allerede kort efter Cæsars erobring af Gallien, blev der grundlagt en romersk by på stedet. Beliggenheden var fordelagtig, for den ligger ved en korsvej på handelsruterne til og fra Bretagne, Aquitanien, Italien og Provence.

Da burgunderne havde lidt nederlag til hunnerne i slaget ved Worms i 437 (se Niebelungerne), søgte de tilflugt ved Lyon. De gjorde byen til hovedstad i 461, men området mistede snart selvstændigheden og blev en del af frankerriget. Efter Karl den Stores død blev riget delt, og sønnen Lothar fik den midterste del med Lyon. Dette område blev senere til hertugdømmet Burgund, der havde sin storhedstid i højmiddelalderen. Efter 100-års krigen mellem Frankrig og England kom Lyon vedvarende under den franske konges herredømme, og byen har siden været udpræget fransk.

To af Frankrigs bedst kendte vinregioner, Beaujolais og Côtes du Rhône, ligger tæt ved byen.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: