Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lv

Tilbage til kemi eller økologi
lv står for "ledningsværdi". Det udtrykker en væskes evne til at lede en elektrisk strøm. Da denne evne stiger med en stigende mængde af opløste stoffer i væsken, udtrykker ledningsværdien indirekte (men proportionalt) koncentrationen af opløste stoffer i en væske.

I forbindelse med undersøgelse af jordbunden siger lv en hel del om mængden af tilgængelige gødningsstoffer. Der kan ganske vist være opløst andre stoffer i jordvæsken end gødningsioner, men i reglen udtrykker jordvæskens lv også dens indhold af gødning.

Praktiske erfaringer viser, at lv > 2 er livstruende for planter, da så høj en koncentration i jordvæsken vil ændre de osmotiske forhold, sådan at vand trækkes ud af rødderne. Det er netop den situation, der opstår hvert forår, når alt saltet fra snebekæmpelsen bliver opløst og passerer ned forbi vejtræernes rodnet.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: