Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lucretias Voldførelse

Lucretias Voldførelse er en opera af Benjamin Britten, komponeret 1946. Handlingen foregår i Rom omkring år 500 f.Kr

Den originale titel er The Rape of Lucretia. Da operaen opsattes på Det kongelige Teater i Sejr Volmer-Sørensens oversættelse, var det med den ovenstående titel. Men mange mennesker kendte ikke ordet voldførelse, og nogle opfattede det som Lucretias Bortførelse(!). Senere ændrede man meget fornuftigt operaens titel til slet og ret Lucretia.

Den tragiske handling går ud på at den smukke og dydige Lucretia, gift med officeren Collatinus, dræber sig efter at være blevet voldtaget af prins Tarquinius. Det er op til fremstillerinden af Lucretia at fortolke hendes motiv til selvmordet. En ikke umulig tolkning er den at den barnløse Lucretia, der hidtil kun har kendt Collatinus' klodsede favntag, nu for første - og sidste - gang har erfaret hvad erotisk lidenskab er. (Man kan sammenligne Lucretia med Donna Anna i Mozarts Don Giovanni.)

Ved operaens uropførelse i Glyndebourne udførtes partiet som "Male Chorus" af Aksel Schiøtz.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: