Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Luca Pacioli

Luca Pacioli (* 14451517), søn af Bartolomo Pacioli.

Franciskaner munk, matematiker. Nær ven af Leonardo da Vinci.

Betragtes som opfinder af det dobbelte bogholderi (princippet regnes dog for op mod 5000 år gammelt), som han beskrev i værket Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita i 1494. Der har ikke siden Paciolis værk været nogen forandring i opfattelsen af logikken i det dobbelte bogholderis princip.

Pacioli har desuden i 1497 beskrevet det gyldne snit i værket De Divina Proportione (trykt 1509), som Leonardo da Vinci skal have illustreret. (Det angives en række steder at værket skulle være skrevet i 1458 - da Pacioli kun har været 13 år!)Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: