Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Louise Fribo

Louise Fribo (3. juli 1970 -), sanger, skuespiller og danser, begyndte sin uddannelse på Bush Davies School i England. Umiddelbart efter medvirkede hun i musical’en CATS i Hamborg hvor hun også spillede Askepot i Stephen Sondheims Into the Woods med det engelsktalende teater ”Stray Theatre”.

Herefter debuterede hun i sit hjemland Danmark som Cosette i Odense Teaters opsætning af musical’en Les Miserables som hun også spillede på Østre Gasværk med stor success.

Det var dog med Bernsteins Candide på Østre Gasværk at hendes karriere tog fart idet hun i en alder af kun 21 modtog Kiss Gregers mindelegat og Marguerite Vibys hæderslegat for rollen som Cunegonde. Hun spillede efterfølgende en række hovedroller i Tordenskiold, CATS (London), Cyrano, Snedronningen, Piraterne fra Penzance og senest Nattens Dronning i Fredensborg Sommeroperas Tryllefløjten.

Efter dette begyndte Louise et nyt liv som elev på Opera Akademiet. Udover Louises store teatererfaring har hun en omfattende koncertvirksomhed bl.a i landets kirker og med landsdelsorkestrene. Desuden har hun udgivet 2 plader i eget navn fra EMI Classics; Den keltisk inspirerede ’Drømte mig en Drøm’ med Bournemouth Sinfonietta og julepladen ’Glædelig Jul’ med Aarhus Symfoniorkester.

Louise afslutter til december sin uddannelse på Opera Akademiet og har indstuderet partierne Elisa (Il re Pastore af Mozart), Zerbinetta, Nattens Dronning og Blondchen. Sidstnævnte spillede hun i Aarhus Sommeroperas opsætning af Mozarts Bortførelsen fra Seraillet, i sommeren 2003. I efteråret 2003 spiller hun Barbarina på Det Kgl. Teater i Figaros Bryllup og har koncerter med bl.a Sønderjyllands Symfoniorkester. Til foråret er hun solist med Sjællands Symfoniorkester i Faurés Requiem.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: